Dode pup en hondje met afgeknipte oren ontdekt

0
339
Foto: (c) Landelijke inspectiedienst

REGIO – De dierenpolitie heeft in Rotterdam een Anatolische Herderpup van amper negen weken oud in beslag genomen. De pup werd per toeval ontdekt toen iemand de Dierenambulance vroeg om een dode hond op te halen.

Op het opgegeven adres lag een dode pup, maar was ook een ernstig ziek hondje aanwezig. Het had oren die kort daarvoor waren gecoupeerd. Dat laatste is in Nederland verboden, omdat het gezien wordt als verminking.

De hondenhouder – een Alblasserdammer – vertelde dat de dieren waren ingevoerd vanuit Turkije en op het punt stonden om op transport naar Spanje te gaan. Hij is aangehouden en wordt binnenkort verder verhoord. De zieke pup is naar de dierenarts gebracht. De doodsoorzaak van de andere pup wordt onderzocht.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.