Jan Willem Boersma geïnstalleerd als burgemeester Alblasserdam

0
246
Foto: Hans Hulswit

ALBLASSERDAM – De nieuwe burgemeester van Alblasserdam is donderdag in een speciale raadsvergadering geïnstalleerd. Jan Willem Boersma was tot voor kort gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in Dordrecht en hij kent de regio dus goed.

Er waren tijdens de vergadering veel lovende woorden en men sprak de verwachting uit de verwachting dat Boersma en Alblasserdam een perfecte match zijn. “Jan Willem is een teamplayer, die samenwerking en het zoeken van draagvlak hoog in het vaandel heeft staan. Én het is gewoon een heel vriendelijke en betrouwbare man,” zei CDA-raadslid Arco Strop.

Commissaris van de Koning Jaap Smit vertelde dat Boersma had laten weten verliefd te zijn geraakt op het Damdorp. In zijn antwoord liet Boersma weten dat het werk nu echt gaat beginnen. “Ik heb het gevoel dat we van verliefdheid overgegaan zijn op de fase waarin we de wederzijdse ouders gaan ontmoeten.”

De vetrekkende waarnemend burgemeester Jan Heijkoop woerd uitgebreid bedankt voor zijn werk. Er waren ook meerdere burgemeesters uit de regio aanwezig, onder wie Margreet van Driel en Wouter Kolff (Dordrecht).

Foto’s: ga naar Het Kontakt/De Klaroen