Kennismaken met keramiek en boetseren

0
232

PAPENDRECHT – Tijdens deze cursus kun je zonder langdurige verplichtingen eens uitproberen hoe het is om met je handen in de klei aan de slag te gaan met dit veelzijdige materiaal én eens kijken of het je ligt. In deze korte boetseercursus maak je een werkstuk naar keuze. Wat er zoal meer mogelijk is, kun je zien bij de werken van een aantal cursisten die al een hele cursus achter de rug hebben. Na een introductie bepaal je zelf wat je gaat maken, uiteraard onder begeleiding van onze docente Nathalie de Waard.


Je werkstuk wordt, als het klaar en gedroogd is, door de docente gebakken in onze keramiekoven. Eventueel kunnen de objecten daarna nog worden geglazuurd. Als een werkstuk helemaal klaar is wordt het gewogen en wordt het gebruikte materiaal afgerekend met de docente.

De materiaalkosten hangen af van de grootte en het gewicht van het werkstuk. Ca. € 9,- per kilo voor de klei, glazuur en afbakken. De cursusprijs is dus exclusief de materiaalkosten, maar inclusief het gebruik van gereedschappen.

3 woensdagavonden
vanaf 12 april (+19 april en 3 mei)
van 19.30 – 21.30 uur
Cursusgeld: € 57,-

Klik hier voor meer informatie.