PKC begint goed aan play-offs

0
299

PAPENDRECHT – Op weg naar de korfbalfinale in Rotterdam Ahoy zijn play-offs begonnen. PKC zette een heel grote stap richting een plek in die finale door in eigen huis – met groot verschil – van LDODK te winnen.

Zonder Marjolijn Kroon trad LDODK in Papendrecht aan tegen PKC. Het begin van de wedstrijd was moeizaam, beide ploegen waren aftastend in de eerste minuten. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar PKC hield op dat moment al wel meer over in de rebound waardoor de thuisploeg vaak kon herhalen. Twee doelpunten op rij van Sanne van der Werff maakten het eerste gaatje van twee (5-3). Beide ploegen leverden veel strijd en er werden fikse duels uitgevochten, maar er werd geen sprankelend korfbal gespeeld. Al voor rust kon PKC uitlopen naar een verschil van 5 punten, onder andere door 4 goals van Zita Schröder (15-11 rust).

In de tweede helft liep PKC steeds verder uit. De eindstand was 35-21.

Topscorer bij de heren was Olav van Wijngaarden met 8 punten en bij de dames Brett Zuijdwegt met 7 doelpunten.

Bron: Korfballeague.nl