REGIO – In de binnenstad van Dordrecht stond vroeger een klooster. Dat begon ongeveer in 1275. Toen kwamen er Augustijnen in Dordrecht wonen. Dit is een kloosterorde. Het klooster is al vaak verbouwd en er zijn heel veel oude beroemde mensen geweest. Daar kun je binnen veel over zien en er is veel te zien over vrijheid. Dat is voor ons heel gewoon. Maar dat is niet altijd zo geweest.

Poesie kijkt naar alle oude en zelfs heel oude dingen met een verhaal. Maar Poesie wil ook graag de alleroudste blokfluit van Europa zien. Want die is gevonden in de keldergewelven van het hof. Dat lag helemaal vol met blubber en smurrie, omdat vroeger de mensen de kelder als een soort vuilnisbak en WC tegelijk gebruikten. Als het maar oud genoeg is, dan is die modder niet vies meer en dan kun je er oude potten, en pannen en zelfs schoenen vinden. En die blokfluit.

Tot slot wil Poesie nog even spelen en dat kan in de bruine ballenbak ook in de kelder. Maar waar is Koos nou opeens gebleven? Weet jij het? Kijk maar goed.

Deze serie met Poesie en Koos is gemaakt voor kinderen, maar ook ouders mogen kijken. Wekelijks is er een nieuwe aflevering te zien op TV Papendrecht om 07:00 en 19:00 uur.