Papendrecht overklast Streefkerk in 2e helft

0
231
Foto: edwin Schreurs

PAPENDRECHT – Op zaterdagmiddag won Papendrecht op het eigen Slobbengors de streekderby tegen Streefkerk dik verdiend met 4-1. De gasten waren de eerste helft zeker niet de minderen en namen binnen 7 minuten de leiding. Na slordig balverlies van Papendrecht zette Emilio Prins met een schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied de 0-1 op het bord. Papendrecht raakte niet in de war van de achterstand en pakte het initiatief maar was aanvankelijk te slordig in de opbouw, waardoor regelmatig balverlies werd geleden. Jarden van Ek was dicht bij de gelijkmaker toen hij na een snelle counter Streefkerk-keeper Jurian Vet net te snel af. Zijn inzet werd echter van de lijn gekopt door de Streefkerk-defensie.

Halverwege de eerste helft was het toch Jarden van Ek die de 1-1 binnenschoot. Daniel van Gorp liet met een schitterende solo drie verdedigers zijn hielen zien en bediende de linksbuiten vanaf de achterlijn, die onberispelijk scoorde. Papendrecht had het meeste balbezit maar Streefkerk liet zich ook niet onbetuigd. De ploeg zocht snel de diepte en kwam er regelmatig gevaarlijk uit.

Na de rust schoot Papendrecht uit de startblokken. Binnen twee minuten stuurde Jillroy Ruiz met een geweldige lange bal Jarden van Ek de diepte in. De linksbuiten bediende op zijn beurt Djerrel Saffignani die de bal voor het doel binnenwerkte. Streefkerk kwam niet meer aan voetballen toe en werd overklast door de koploper. Invaller Xavier Leenheer was daar een belangrijke oorzaak van. De routinier bracht rust en lijn in het spel.

Papendrecht creëerde met snel aanvalsspel diverse kansen. Zo waren Jarden van Ek en Lorenzo van Wijk dicht bij de 3-1. In minuut 71 stond de 3-1 toch op het bord toen Jarden van Ek diep werd gestuurd door Rick Molenaar en alleen richting Jurian Vet kon. Waar iedereen een voorzet verwachtte, schoot hij in korte hoek raak.

Een kwartier voor tijd verloor Streefkerk zijn keeper. Na een ongelukkige botsing met een Papendrecht-aanvaller viel hij duizelig uit. Zijn vervanger, Janco Noorland, onderscheidde zich nog in het laatste kwartier. Eerst had hij een geweldige redding op een inzet van Lorenzo van Wijk die na een mooie aanval in de zestien kon uithalen. Vlak voor tijd had hij nog een mooiere redding in huis op een inzet van Jurvenny Bernadina. Enkele minuten daarvoor was hij wel kansloos op de snoeiharde kopbal van Jillroy Ruiz uit een corner. De centrale verdediger beloonde zo zijn prima wedstrijd met een doelpunt. Bij het affluiten van de uitstekend leidende scheidsrechter Michael Vink kon Papendrecht terugkijken op een geweldige tweede helft.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen (Thiese), Baars, Ruiz, Van der Werff, Saffignani (Roodnat), Molenaar, Tilroe (Leenheer), Van Ek, Van Gorp (Stewart), Van Wijk (Bernadina).