Proces over schietpartij op Tro Tardi uitgesteld

0
236
Foto: Rijnmond

REGIO – Dag 2 en 3 van de rechtszaak over de fatale schietpartijen op zorgboerderij Tro Tardi en in Vlissingen gaan niet door. Reden: de persoonlijke omstandigheden van een van de rechters. “De rechtbank begrijpt hoe zwaar dit nieuws voor alle betrokkenen is en betreurt dit zeer.”

John S. schoot vorig jaar om zich heen op de Alblasserdamse zorgboerderij. Hij doodde twee mensen en verwondde twee mensen. Ook had hij eerder in Vlissingen een schoenmaker om het leven gebracht.

“Dit is waarschijnlijk heel pijnlijk voor de nabestaanden”, zegt verslaggever Maurice Laparlière, die maandag aanwezig was bij het eerste deel van de rechtszaak. “De nabestaanden hebben eerder al aangegeven dat ze hoopten op een vonnis vóór 6 mei, een jaar nadat het drama plaatsvond. Dat staat nu op wankelen.”

Volgens de rechtbank is onduidelijk welke gevolgen het afblazen van de twee zittingsdagen heeft. Laparlière zegt dat het ongetwijfeld lastig gaat zijn om snel nieuwe data te vinden, omdat de zalen van de rechtbank volgeboekt zitten.

Slachtofferverklaringen
Op de tweede zittingsdag, woensdag, zouden slachtoffers het woord krijgen. Volgens onze verslaggever gingen waarschijnlijk meer dan twintig mensen spreken. “De direct getroffenen, maar ook de mensen die in doodsnood het weiland in Alblasserdam zijn ingevlucht.”

Voor vrijdag stond de derde zittingsdag ingepland. Dan had de officier van justitie zijn eis uitgesproken en was het woord ook geweest aan de advocaat van John S.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.