Vivian en Emily van Olympia in de top 10 van Nederland

0
222
Foto: Olympia

PAPENDRECHT – Op zondag 2 april mochten Vivian Kuik en Emily Visscher zich om 8.00 uur melden in sportcomplex de Meent in Alkmaar. Vorige week deden zij hier mee aan een internationaal toernooi, de Friendship Cup. Dit keer mochten zij hun oefeningen bal en zonder materiaal laten zien aan de juryleden van de 1ste divisie. Dat is het een na hoogste niveau binnen de Ritmische Gymnastiek in Nederland.

Emily begon de wedstrijd met haar baloefening en zij wist alle lastige gooien te vangen. Ook de uitvoering van deze oefening was netjes, wat resulteerde in een puntentotaal van 14.000. Daarna was het de beurt aan Vivian. Zij had helaas wat pech en moest twee keer haar bal buiten de vloer ophalen. Daar geeft de jury minpunten voor, waardoor zij een score van 8.400 behaalde.

Daarna moesten beide meisjes nog een oefening zonder materiaal laten zien. Beiden lieten de jury zien dat zij hard gewerkt hebben aan de netheid van de oefening en het uitvoeren op de muziek. Emily behaalde 15.600 en Vivian 14.800 met deze oefening. Tijdens de prijsuitreiking behaalde Emily een mooie 6de plaats en eindigde Vivian nog net in de top 10, door de 10de plaats te bemachtigen.

Op 13 mei hebben deze twee meisjes de laatste plaatsingswedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap 1ste divisie. De beste 10 meisjes van Nederland mogen daaraan deelnemen.