Vitaliteitsakkoord wordt vernieuwd

0
264
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Het Rijk heeft besloten dat het Vitaliteitsakkoord in de komende jaren wordt voortgezet. Het Sportakkoord (een van de twee onderdelen van het Vitaliteitsakkoord) dient herijkt te worden van ‘Sport verenigt’ naar ‘Sport versterkt’. Het Preventieakkoord wordt ondergebracht bij een aantal thema’s, zoals eenzaamheid, mantelzorg valpreventie en het terugdringen van gezondheidsachterstanden.

Het huidige Vitaliteitsakkoord, bestaande uit het Sportakkoord en Preventieakkoord, liep tot en met 31 december 2022. Dit betekent dat Vitaliteitsakkoord 1.0 vanuit het Rijk officieel afgerond is. Het Vitaliteitsakkoord 1.0 heeft mede dankzij de inzet van velen als samenwerkingspartner een aantal mooie projecten gerealiseerd, klik hier voor een klein overzicht.

In Papendrecht kiest men ervoor om via het lokale Vitaliteitsakkoord allerlei activiteiten aan te jagen, om de doelen door middel van sport en bewegen te kunnen bereiken. De stuurgroep van het Vitaliteitsakkoord Papendrecht heeft alvast een aantal kaders/speerpunten benoemd:
-Inclusie en diversiteit
-Uitbreiding wandelen/wandelgroepen
-Sport- en beweegdrempels omtrent armoede
-Ruimte voor sport en bewegen
-Versterking Beweegvriendelijke omgeving
-Vaardig in bewegen
-Motoriek van de jongste jeugd
-Vitale sportaanbieder

Deze speerpunten staan nog niet vast, maar geven wel wat kaders. Wie als individu of namens een organisatie betrokken wil zijn bij de ontwikkeling van Vitaliteitsakkoord 2.0, kan zich alvast aanmelden voor 10 mei door een bericht te sturen naar mstraver@teamsportservice.nl. De officiële uitnodiging met het programma volgt nog.