Boommarter vreet eieren op van gans die het oude nest van de visarend inpikte

0
185
Foto: Vogelbescherming

REGIO – Het feuilleton van het visarendnest in de Biesbosch heeft een nieuw vervolg gekregen. Een boommarter heeft vannacht het nest bezocht en zeker een van de twee eieren van de Canadese gans opgepeuzeld.

“Nu heeft niemand heeft meer rust bij het nest”, zegt boswachter Harm Blom van Staatsbosbeheer. Het is als met het spreekwoord ‘Waar twee honden vechten om een been, gaat de ander ermee heen’. Want terwijl de visarend-man vergeefse pogingen blijft doen om mevrouw de Canadese gans uit zijn nest te verjagen en zelf zijn oude nest weer in te nemen, is vannacht de boommarter op bezoek geweest. Het is allemaal te zien op de webcam van Beleef de Lente van Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland.

De gans, die inmiddels woensdag een tweede ei had gelegd, vloog om een uur of twee vannacht geschrokken weg voor een boommarter die in het nest was geklommen. Terwijl de boommarter bezig was om een ei uit het nest te slepen, kwam daar ineens een kerkuil de boel verstoren. Heel even liet de boommarter zich uit het veld slaan, maar dat was tijdelijk, want toen de kerkuil gevlogen was, keerde de boommarter weer terug om in ieder geval een van de twee ganzeneieren op te peuzelen.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.