Twee nachtafsluitingen op- en afrit Dordrecht bij A15/N3

0
224
Foto: Rijkswaterstaat

REGIO – Rijkswaterstaat werkt aan de verbreding van afrit Dordrecht (A15) vanuit Rotterdam richting Dordrecht (N3). De afrit krijgt er een rijstrook bij voor een betere doorstroming van het verkeer. Op vrijdagnacht 14 april en zaterdagnacht 15 april wordt de laatste hand hieraan gelegd. Dan worden de oude portalen over de weg verwijderd en nieuwe geplaatst. De afrit richting Dordrecht (23) vanuit Rotterdam is tijdens deze nachten afgesloten voor het verkeer. Ook de oprit van de N3 naar de A15 is dicht. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Nachtafsluitingen afrit Dordrecht (23): vanuit Rotterdam richting Dordrecht:
-vrijdag 14 april 21.00 uur tot zaterdag 15 april 09.00 uur;
-zaterdag 15 april 21.00 uur tot zondag 16 april 10.00 uur.

Nachtafsluitingen oprit vanuit Dordrecht richting Rotterdam (N3/A15):
-vrijdag 14 april 21.00 uur tot zaterdag 15 april 09.00 uur;
-zaterdag 15 april 21.00 uur tot zondag 16 april 10.00 uur.

Tijdens iedere nacht worden er op de A15 telkens 4 verkeersstops uitgevoerd, waarbij het verkeer in beide richtingen kortdurend wordt stilgezet. Deze verkeersstops duren telkens maximaal 15 minuten en zijn nodig om de oude portalen veilig weg te kunnen halen en de nieuwe te kunnen plaatsen.

Omleidingen wegverkeer
Het verkeer wordt omgeleid naar de N3 via de volgende afrit (nr. 24, Sliedrecht-West). Omleidingen staan op gele borden aangegeven.

Geluidshinder
Werkverkeer zal af en toe veiligheidssignalen geven bij achteruitrijden. Omdat er ’s nachts gewerkt wordt, kan hierdoor geluidshinder ontstaan. Aannemer Heijmans doet er alles aan om deze hinder zoveel mogelijk te beperken en heeft de omwonenden hierover geïnformeerd.

Advies aan weggebruikers
-Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie;
-houd rekening met extra reistijd;
-pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route;
-volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.