Zwaan op nest met stok afgeranseld; euthanasie

0
265
(c) Dierenambulance Vianen

ALBLASSERWAARD – Iemand heeft op twee nesten in de buurt van Giessenburg broedende zwanen mishandeld. De dierenambulance werd vrijdagmiddag gebeld met de mededeling dat de zwanen met een stok zouden zijn geslagen.

Bij aankomst op de plek des onheils bleek het te gaan om twee nesten met broedende zwanen. Medewerkers van de dierenambulance vermoeden dat de dader bij het tweede nest is gestopt, omdat er mensen begonnen te roepen. Bij het eerste nest is een mannetjeszwaan met een stok afgeranseld. “Een broedende zwaan die alles doet om zijn eieren te beschermen is met een stok gruwelijk mishandeld”, zegt een medewerker.

‘Walgelijk individu’
Het dier had net onder het hoofd een flinke wond, een open botbreuk in de vleugel en een wond onder de vleugel. De mannetjeszwaan was zo zwaar mishandeld dat men hen moest laten inslapen

“Hoe laf ben je als je dit doet”, vraagt de medewerker zich af. “Wie geeft jou het recht om dit te doen? Het is een daad om van te kotsen. Wat een walgelijk individu ben je dan.”

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.