Dit is het programma voor Koningsdag

0
320
Foto: Piet van de Merwe

PAPENDRECHT – Op donderdag 27 april viert Papendrecht weer Koningsdag. De restaurants en bars in het centrum pakken uit met terrassen en podia. En velen hebben het Oranje Comité al benaderd of ze weer hun spullen van zolder kunnen halen voor de vrijmarkt. En dat kan…

Bij de muziektent is de hele dag veel te doen. Allereerst is er om 9:30 uur de aubade met Excelsior, geopend door onze nieuwe burgemeester Margreet van Driel. Daarna is er een afwisselend programma met straattheater, muziek en show met artiesten uit ons eigen Papendrecht. Freestyle voetballer Bailey de Regt geeft een show en clinic waar je zelf gave voetbaltrucs kunt leren. Geraldo Alken laat zien hoe spectaculair touwspringen kan zijn. En er zijn optredens van Excelsiors saxofoon orkest, Echt Koper en de band Bas Case and the Roadies met zanger-gitarist Rien van der Stelt. Rond 16 uur is er een spetterend slotstuk met alle straatartiesten die terugkeren van hun optredens in het centrum.

Vuurwerk
Op het Marktplein en rond de De Meent zijn er dit jaar food trucks en attracties voor de jeugd. Met de Death Ride Twin glijd je langs een staalkabel naar beneden vanaf een hoogte van 10m. Ook er zijn trampolines, klimpalmbomen en draaimolens. Bij Willaerts zijn er bruisende optredens van Session, Agogo, Colibri en The Originals. Papecity, Jut en Jul en Mitra vieren samen Koningsfeest met DJ’s en terrassen op de Veerpromenade. En aan het einde van de avond kunnen we weer genieten van een groot vuurwerk op de rivier.

Kom lopend of op de fiets
Iedereen wordt opgeroepen zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen. Wie toch met de auto komt, wordt gevraagd te of parkeren op de Industrieweg. Meer informatie op de website van het Oranje Comité.