Nieuwe dienstregeling waterbus met oude schepen: ‘We hebben nog even nodig’

0
245
Foto: Hans Hulswit

REGIO – Ze hadden al een week moeten varen: de nieuwe elektrische waterbussen van Blue Amigo. Maar toch heeft de exploitant nog even nodig om zeker te weten dat de bussen zonder mankementen in de vaart kunnen. “We willen 110% zeker zijn dat alles goed gaat.”

Sinds 3 april geldt de nieuwe dienstregeling, waarbij ook Dordtse halte Hooikade weer in de dienst is opgenomen. Eerder gaf de exploitant al aan dat dit hoorde bij de afspraken die gemaakt zijn. En dus kun je ook vanaf de Hooikade tijdens de zomermaanden naar Zwijndrecht en Papendrecht.

Toch varen de oude waterbussen nog. “We willen 110% zeker zijn dat alles goed gaat en hebben nog even wat tijd nodig om de laatste puntjes op de i te zetten. Niet dat we ze weer uit de dienst moeten halen, dat zou zonde zijn.” Daarbij moeten de nieuwe oplaadpunten ook nog getest worden.

De exploitant hoopt nog maar enkele dagen, hooguit een paar weken nodig te hebben om de nieuwe waterbussen probleemloos in de vaart te krijgen.

Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.