Wouter Kolff blijft burgemeester van Dordrecht

0
296
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – De kans is groot dat Wouter Kolff ook de komende zes jaar de burgemeester van Dordrecht is. De Dordtse gemeenteraad gaf dinsdag, na een besloten vergadering, groen licht voor zijn herbenoeming.

“Kolff wordt gezien als een uitstekende burgemeester, prettig persoon en verbinder met een groot en relevant netwerk”, vat raadslid Rolin den Heijer namens de vertrouwenscommissie het oordeel van de gemeenteraad samen. “Het is iemand die de stad en de regio verder kan brengen.”

Profielschets
De commissie sprak in de afgelopen tijd met de burgemeester en met verschillende mensen die met hem samenwerken. Ook is de profielschets uit 2017, toen Kolff voor het eerst als burgemeester werd aangesteld, aangepast. In de besloten vergadering boog de gemeenteraad zich over die schets.

De burgemeester zelf is “dankbaar en trots” dat de gemeenteraad verder wil met Kolff. “De afgelopen zes jaar is voorbij gevlogen. “Ik heb ontzettend veel plezier in het werk dat ik mag doen. Het voelt niet als een werk, maar als een ‘manier van leven’, want ik ben het zeven dagen per week.”

Voor zijn eerste ambtsperiode in Dordrecht, die nog duurt tot 13 september 2023, was Kolff vijf jaar burgemeester van Veenendaal. Tussen 2010 en 2012 was hij wethouder in Nieuwegein.

Koning
Het is nu aan de koning om zijn burgemeesterschap definitief te verlengen, na tussenkomst van de commissaris van de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken.

Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.