Arie Slob wordt informateur in Zuid-Holland

0
219
Foto: aangeleverd

DEN HAAG – Naar aanleiding van de verkenning door Fred Teeven in de provincie Zuid-Holland is geconcludeerd dat er voldoende aanknopingspunten zijn gevonden om verder te gaan met de beoogde coalitie van BBB, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA. Deze vijf partijen hebben laten weten dat zij bereid zijn om samen te werken en te streven naar een krachtige en duurzame provincie. Dit staat te lezen in een persverklaring van de provincie.

De provincie Zuid-Holland kan met deze beoogde coalitie rekenen op een sterke en stabiele coalitie van 30 van de in totaal 55 zetels. In deze informatiefase gaan BBB, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA beoordelen of de partijen op hoofdthema’s tot elkaar kunnen komen.

BBB, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA zijn blij om te melden dat Arie Slob als informateur zal gaan optreden. Arie Slob is voormalig lid Tweede Kamer voor de ChristenUnie (2001-2015) en ook voormalig minister Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media (2017-2021). Na zijn ministerschap is hij onder meer gaan werken als bestuurlijk verbinder en speciaal gezant voor de Regio Zwolle en als strategisch adviseur voor Bisnez. Arie Slob is (in)formateur geweest van het college van de gemeente Zwolle in 2022.

De bedoeling is dat de informateur zijn opdracht afrondt rond 15 mei. Partijen zullen tot die tijd samen met de informateur aan de slag gaan. Er worden in deze periode geen mededelingen gedaan over de voortgang, tenzij daar tussentijds aanleiding voor is, laat de provincie weten.