Inspecteurs halen gammele vrachtwagen met gifstoffen van de A16

0
231
© Inspectie Leefomgeving en Transport

REGIO – Op de A16 bij Dordrecht is woensdag een vrachtwagen met een tank vol licht ontvlambare brandstoffen van de weg gehaald. Er was van alles mis met het transport. Dit gebeurde tijdens een controle door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Ook bij een aantal andere vrachtwagens werden gebreken vastgesteld.

Het ging om een tankcontainer gevuld met pentanen, een zeer licht ontvlambare vloeistof. Van de vrachtwagen was het chassis gescheurd, de as van de oplegger stond niet goed en de remschijf en de trekker waren ingescheurd. Ook zat de tank niet goed vast aangedraaid op het chassis. De papieren van de chauffeur waren niet in orde, hij kon geen vervoersgunning overleggen en de keuringsdatum van de tachograaf was verlopen.

© Inspectie Leefomgeving en Transport

De vrachtwagen is direct van de weg gehaald. De tank is met een kraan op een andere vrachtwagen geladen en naar de plaats van bestemming gebracht.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.