Tiener zwaargewond na schietpartij in Ambacht, verdachte (16) aangehouden

0
260
Foto: Hans Hulswit

REGIO – Bij een schietpartij op de kruising van het Rossenburgpad met de Antoniuslaan in Hendrik-Ido-Ambacht is vrijdagmiddag een 19-jarige man uit die plaats zwaargewond geraakt. Tegen de avond heeft de politie een 16-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden.

De schietpartij op de kruising met de weg naar park Sandelingen-Ambacht werd iets voor 14:30 uur gemeld. Volgens ooggetuigen ging er een ruzie aan vooraf, maar de politie kan dit niet bevestigen. Het slachtoffer was op het moment dat de hulpdiensten aankwamen aanspreekbaar, wel is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie kan niet zeggen waar hij gewond is.

Een speciaal politieteam is vrijdagmiddag op zoek gegaan naar de dader, die mogelijk nog een vuurwapen bij zich had. Iets na 18:00 uur werd gemeld dat er een tiener is aangehouden. De rol van de 16-jarige jongen wordt onderzocht door de recherche. De politie is nog op zoek naar andere verdachten.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.