Ziekenhuis lanceert met Helene Schweitzer kliniek nieuw locatie voor planbare operaties

0
335

REGIO – Het Albert Schweitzer ziekenhuis lanceert op 22 mei een nieuwe formule voor niet-complexe, planbare operaties van acht verschillende medische specialismen. Deze worden samengebracht op de locatie Zwijndrecht. Patiënten voor deze ingrepen zijn vanaf die datum te gast in de ‘Helene Schweitzer kliniek’, een nieuwe naam, die een eigen uitstraling krijgt.

Het ziekenhuis behoudt daarnaast zijn eigen naam, ook op de locatie Zwijndrecht. Het nieuwe label is er een onderdeel van, zoals in Dordrecht al langere tijd het geboortecentrum binnen het ziekenhuis is vernoemd naar Albert Schweitzers dochter Rhena. Helene Schweitzer was de vrouw van Albert en de moeder van Rhena. De kracht van de Helene Schweitzer kliniek zal volgens het ziekenhuis liggen in een vlotte doorstroming en veel persoonlijke aandacht, rondom relatief eenvoudige operaties waar geen of slechts een korte opname mee gemoeid is.

Hypermoderne operatiekamers
De locatie Zwijndrecht is hiervoor gekozen vanwege de kleinschaligheid, in combinatie met hypermoderne operatiekamers. “Zelfs midden in de coronaperiode konden wij in Zwijndrecht nog veel patiënten in dagbehandeling blijven opereren, terwijl elders de planbare zorg stil lag. Dit maakt de Helene Schweitzer kliniek tot de plek bij uitstek voor minder complexe ingrepen, waar onze zorg altijd door kan gaan”, zo valt te lezen in een persbericht.

Voor het ziekenhuis is dit tevens een antwoord op de toenemende rol van privéklinieken. Het Albert Schweitzer wil de service en snelheid uit die sector koppelen aan de expertise en back-up van een groot, topklinisch ziekenhuis.

Verhuizen
De specialismen KNO, oogheelkunde, plastische chirurgie en orthopedie gaan met al hun operaties over naar de Helene Schweitzer kliniek. Een polikliniekbezoek aan deze specialismen kan ook op de andere locaties, maar de behandeling of operatie vindt plaats in Zwijndrecht. Van de specialismen chirurgie, gynaecologie, pijnbehandelcentrum en urologie gaat een aantal specifieke behandelingen naar de Helene Schweitzer kliniek. Alle grote, complexe en acute operaties blijven plaatsvinden op de locatie Dordwijk.

Het ziekenhuis meldt dat patiënten tijdig en uitgebreid zullen worden ingelicht over de plek van hun operatie.

Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.