English Concert door Gorcum Boys Choir in de Augustijnenkerk

0
204

DORDRECHT – Zaterdag 22 april aanstaande komt het Gorcum Boys Choir opnieuw naar Dordrecht voor een concert in English Style. In december was het koor te gast in de overvolle Trinitatiskapel met een uitvoering van Lessons and Carols. Nu geeft het GBC een English Concert in de Augustijnenkerk. Aanvang 20:00 uur.

Op het programma van het Gorcum Boys Choir staan typisch Engelse koorwerken die in de kathedralen van Engeland dagelijks te beluisteren zijn. Met begeleiding van Arjan Versluis, stadsorganist van Gorinchem, zal het koor anthems, psalms en hymns laten horen van o.a. Charles Villiers Stanford, Henry Purcell, Orlando Gibbons, Ola Gjeilo, Herbert Sumsion en nog veel meer.

Onder andere Magnificat and Nunc Dimittis in G (the Canticles uit de Evensong traditie) van Herbert Sumsion en “A Song of Peace”, gevolgd door de hymn “Pray that Jerusalem my have Peace” van C.V. Stanford. Beide componisten komen uit uit de laat-romantische periode.

Ook klinkt er muziek uit de Barokperiode, o.a. “Thy Word is a Lantern” van Henry Purcell en “This is the Record of John” van Orlando Gibbons met veel solistisch werk dat op dit concert vooral door jongens van 16 en 17 jaar (de zogenaamde Cambiata stemmen) uitgevoerd zal gaan worden.

U kunt een veelheid aan koorwerken uit verschillende stijlperiodes beluisteren, zoals het Sanctus van Gabriël Fauré, O Shenandoah van James Erb en “God so loved the World” uit the Curcifixion van John Stainer. Het Gorcum Boys Choir staat onder leiding van dirigent Jeroen Bal (1964). Het GBC is een regionaal jongenskoor. Jongens uit de wijde omgeving volgen bij het koor de opleiding tot koorzanger. Het koor bestaat uit 32 zangers: jongenssopranen, countertenors, tenoren en bassen. In 2024 hoopt het koor zijn 10-jarig jubileum te vieren.

Toegangsprijs: 15 euro. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen. U kunt uw plaats via de website reserveren: www.gorcumboyschoir.nl. Betalen via pin aan de entree van de kerk.