PKC viert dubbel kampioenschap

0
349
Foto: Jeroen Jansen, RTV Papendrecht

ROTTERDAM – PKC is zaterdag tweemaal kampioen geworden. Zowel de finale voor de A1 jeugd als voor de senioren werd door de Papendrechters gewonnen. DVO was in beide wedstrijden het ‘slachtoffer’. De finales werden gespeeld in Ahoy en flitsen van beide wedstrijden waren te horen via Papendrecht FM, dat verslaggever Jeroen Jansen op de tribune had zitten.

DVO was de sterkere ploeg in de beginfase van de A-jeugdfinale. Het waren dan ook de Bennekommers die de score snel leken te openen, maar de doorbraak van Noah Koers werd afgefloten voor lopen. Even later was het Richard Gerritsen die de stand alsnog op 1-0 wist te brengen, waarna het via doelpunten van Koers en Meike van Hout 3-0 werd. PKC-talent Jorien Jordaan was in de fase die volgde belangrijk voor zijn ploeg. Van de vier PKC-doelpunten, maakte hij er drie. Bij een stand van 4-4 groeide PKC meer en meer in de wedstrijd. Via Joy van Oversteeg kwamen de Papendrechters voor het eerst op voorsprong. De eerste helft eindigde bij de stand 10-11.

In de tweede helft drukte Jorien Jordaan opnieuw een flinke stempel op de strijd. Het was, hoe kan het ook anders, Jordaan die zijn ploeg voor het eerst in de tweede helft op voorsprong bracht, waarna Merle Vinken er 17-19 van maakte. De Bennekommers wisten zo’n vijf minuten voor tijd terug te komen tot 19-20, maar ondanks het feit dat de ploeg meerdere malen dichtbij de gelijkmaker was, lukte het niet om door te drukken. Het was Jorien Jordaan, uitblinker aan de PKC-kant en Player of the Match, die de wedstrijd één seconde voor tijd in het slot gooide. Bij een eindstand van 19-21 mag PKC zich Kampioen van Nederland noemen bij de A-jeugd.

Seniorenfinale
De eerste aanvallen van beide teams in de senioren finale leverden nog niets op. Voor zowel DVO als PKC was het in het begin een beetje aftasten. De Papendrechters begonnen fel, met veel energie en beleving. Iedere rebound en onderschepping werd uitbundig gevierd. Jelmer Jonker schoot al snel twee ballen binnen en zette zo PKC op een 0-2 voorsprong. Na zes minuten stond het al 2-7 en PKC had een afrondingspercentage van maar liefst 41%.

Na een kwart wedstrijd was het verschil opgelopen naar zeven goals (4-11) aan de hand van Jonker in het ene vak en Kunst in het andere vak. PKC had op alle fronten overwicht op DVO en ook opgelegde kansen als vrije ballen en doorbraken waren niet aan de Bennekommers besteed. Vijf minuten voor rust was het inmiddels tien verschil (5-15). De enige die bij DVO thuisgaf in aanvallend opzicht was Meerkerk, met vier doelpunten in de eerste helft. In de laatste fase voor rust leek DVO heel langzaam iets grip te krijgen op de aanvallen van PKC, uiteindelijk had Barbara Brouwer het laatste woord in de eerste helft. Bij rust was de stand 9-18.

Direct na rust ging PKC gewoon verder waar het gebleven was: Jonker en Kunst maakten beiden hun zesde doelpunt. Tekenend voor de wedstrijd van DVO waren de twee gemiste strafworpen van Gertjan Meerkerk.

Foto: Jeroen Jansen, RTV Papendrecht

Het werd geen moment spannend meer in de tweede helft. PKC kon vrijuit spelen en DVO kwam niet veel dichterbij dan tien verschil. Arjen van Houwelingen kwam bij PKC voor Laurens Leeuwenhoek en maakte direct twee doelpunten. Topscorer werd Richard Kunst met acht doelpunten, Jelmer Jonker werd uitgeroepen tot Player of the Match. De wedstrijd eindigde bij een stand van 20-33.