Drechtstreek verliest van koploper De Alblas

0
223
Thijs den Dunnen in actie, foto Piet van Beest

PAPENDRECHT – Drechtstreek, dat voor het eerst onder leiding stond van coach Jan Kroos, moest net als in november een nederlaag incasseren tegen koploper De Alblas. Net als de vorige keer eindigde de wedstrijd in een 1-2 overwinning voor de buren uit Oud-Alblas. Opnieuw was een remise dichtbij maar ook nu gingen de punten naar de tegenstander.

De Alblas ging zeer fel van start en het drong zijn tegenstander direct ver terug op eigen helft. Al in de eerste minuut was er een grote kans die op het nippertje kon worden weggewerkt. Vijf minuten later eindigde een schot van Jari Zijderveld op de paal naast doelman Joris Moesman. Toen in de 9e minuut de 0-1 viel was dan ook niemand verbaasd, al was dit doelpunt in de ogen van de Drechtstreek defensie onterecht omdat er direct daarvoor een achterbal was geconstateerd. De bal ging na een aanval volledig over de achterlijn maar scheidsrechter Sjors de Jong oordeelde anders en het spel ging door. Jeroen Muilwijk schoot daarop de bal van dichtbij achter doelman Joris Moesman.

Geleidelijk aan kwam Drechtstreek wat beter in zijn spel en er ontstonden ook enkele kleine kansen bij het andere doel maar gescoord werd er niet. Halverwege de eerste helft was Ton Groffen nog het dichts bij de gelijkmaker. Hij zag zijn schot na een perfecte voorzet van Desley Tolenaar gestopt worden door de goed keepende René de Ruiter. De Alblas bleef zeer aanvallend en met veel druk naar voren spelen en dat leidde een kwartier voor rust ook nog tot de 0-2. Bij veel drukte vlak voor het doel van Joris Moesman viel de bal zeer ongelukkig via de voet van Patrick kunst in het doel. Dat bracht de ruststand van 0-2 op het bord.

Na rust was er duidelijk veel meer druk van Drechtstreek zijde. Met Nik Semcesen en Jan Abaisa in de ploeg ontstond duidelijk meer dreiging voorin. De ploeg werd gevaarkijker en er ontstonden enkele goede kansen voor het doel van De Alblas. Doelman René de Ruiter had steeds meer werk te verrichten en zijn ploeg moest diep gaan om de voorsprong vast te houden. Drechtstreek creëerde wel enkele gevaarlijke aanvallen maar het kwam maar niet tot scoren. Thijs den Dunnen was heel dicht bij de aansluitende treffer maar zijn schot ging net naast. In de 90ste minuut viel dan eindelijk de 1-2 maar dat was te laat om nog een puntje te behalen. Het was een keihard schot van Jan Abaisa dat de eindstand op 1-2 bepaalde.

Komende dinsdagavond speelt Drechtstreek op eigen terrein de kwartfinale in de beker tegen Groen Wit uit Breda. Zaterdag speelt het de belangrijke uitwedstrijd in en tegen Haastrecht dat net als Drechtstreek op 31 punten uit 21 wedstrijden staat.