Olympia eert drie districtskampioenen

0
235
Foto: aangeleverd

SPIJKENISSE – Zaterdag mochten de meisjes van de selectie Ritmische Gymnastiek van Olympia naar Spijkenisse voor de derde en laatste plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek voor het Tweede Divisie niveau van Nederland. Alle meisjes van het district Zuid-Holland kwamen bij elkaar om de strijd met elkaar aan te gaan. Omdat dit de laatste wedstrijd van het seizoen was, werd aan het eind van iedere ronde ook een districtskampioen bekendgemaakt. Dit is een prijs die je ontvangt wanneer je van de drie wedstrijden bij elkaar opgeteld de hoogste plaats en hoogste score hebt gehaald.

De Benjamins lieten een bal en duo-oefening zien. Bij de Benjamins uit het geboortejaar 2014 behaalde Olympia twee medailles: 1ste Enora Verveer, 2de Julia van Stiphout, 4de Leah Zwaan, 5de Kayleigh Kirchyunger, 8ste Liva Akpullukcu. Bij de Benjamins uit het geboortejaar 2013 was er één medaille voor de Papendrechters: 2de Milou van Leeuwen, 13de Jill van den Berg.

Daarna was het de beurt aan de duo-oefeningen. Kayleigh en Milou pakten daar een bronzen medaille, Leah en Julia werden 5de, Leah en Jill 6de en Liva en Enora 7de.

Ondertussen waren de Pre-junioren ook gestart aan de warming-up en konden zij de wedstrijd vervolgen. Zij lieten ook de oefeningen met bal en de duo-oefening zonder materiaal zien aan de jury. Bij de duo-oefeningen werden Lova en Sophie net 4de en Marly en Julia eindigden op een 9de plaats.

Bij de individuele prijsuitreiking voor het geboortejaar 2012 werd Lova van der Graaf 2de. Bij het geboortejaar 2011 was het hele podium bezet door meisjes van Olympia. Julia de Groot werd 1ste, Sophie van Leeuwen 2de en Marly Visscher 3de. Julia mocht daar ook de beker in ontvangst nemen, want zij werd gekroond tot districtskampioen van de Pre-Junioren.

Vervolgens lieten de senioren een hoepel-oefening zien. Alicia had wat pech met een wegrollende hoepel en belandde op een 4de plaats. Amélie kwam voor de 3de keer op rij als beste uit de strijd en mocht de gouden medaille en de beker voor districtskampioen mee naar huis nemen.

Als laatste waren de junioren aan de beurt. Ook zij lieten de oefening met hoepel zien. In het geboortejaar 2008 werd Mirjam Vroegindeweij 3de en Sanne van de Berg 9de. In het geboortejaar 2010 werd Sienna van Dordregt 2de, Isabel van der Ploeg 3de, Anneloes Wemmers 4de, Mirthe Raimond 5de en Yuliya Boon 9de. Bij deze laatste categorie werd Sienna gekroond tot districtskampioen.

De drie districtskampioenen staan in ieder op het NK voor de 2de divisie. Dit wordt georganiseerd in Hendrik-Ido-Ambacht op 10 juni.