Bij Qbuzz meer aandacht voor mensen met een verborgen beperking

0
219

DORDRECHT – Op verschillende manieren maakt Qbuzz het openbaar vervoer toegankelijker. Qbuzz is daarom partner van Hidden Disabilities Sunflower in Nederland en erkent de Sunflower keycord in de bussen en trein. Door dit keycord te dragen laten reizigers zien dat ze een verborgen handicap hebben en een klein beetje meer aandacht of ruimte nodig hebben.

Toegankelijk OV voor iedereen: denk hierbij aan reizigers met bijvoorbeeld autisme, ADHD, PTSS, Alzheimer, chronische pijn, dementie, angst en visuele- of gehoorstoornissen. Mensen met zo’n verborgen handicap lopen regelmatig tegen onbegrip aan. Hun beperking is op het eerste gezicht niet zichtbaar en wordt daarom niet herkend. De Hidden Disabilities Sunflower is een internationaal erkend symbool en zorgt ervoor dat deze mensen wel gezien worden en net dat beetje meer aandacht, ruimte, tijd of rust krijgen dat ze nodig hebben. De Qbuzz medewerkers helpen deze reizigers graag. Het kan zo simpel zijn als een beetje meer tijd geven, een zitplaats in de bus of hulp met in- en uitstappen.

Reizigers met een beperking moeten zich ook veilig en comfortabel voelen in de bus of trein. Qbuzz biedt de Sunflower Keycord gratis aan in de winkel in Dordrecht.