Zwijndrecht begint met aanleg warmtenet

0
222
Foto: HVC

ZWIJNDRECHT – Ook de gemeente Zwijndrecht gaat een warmtenet aanleggen. Zwijndrecht wil werken aan een duurzame toekomst en wil de komende jaren stoppen met het gebruik van aardgas. De aanleg begint nog dit jaar in de wijken Kort Ambacht en Walburg.

In deze wijken staan flats van Woonkracht10 en Trivire met een verwarmingsinstallatie. Dat maakt ze heel geschikt om aan te sluiten op een warmtenet. Hiervoor moet er eerst wel een netwerk van goed geïsoleerde leidingen in de grond worden aangelegd. Door deze leidingen stroomt warm water voor de verwarming van de woningen en het verwarmen van kraanwater. In de toekomst zal dit warmtenet verder worden uitgebreid naar de andere wijken.

Werkzaamheden
Naar verwachting starten de werkzaamheden in het derde kwartaal van dit jaar en zullen er tijdelijk ook omleidingsroutes nodig zijn. Wethouder Jacqueline van Dongen (Duurzaamheid): “We zijn ons ervan bewust dat we de inwoners goed moeten informeren over de veranderingen in huis en over de werkzaamheden in de buurten waar het warmtenet komt te liggen. Daarbij trekken gemeente, woningcorporaties en HVC gezamenlijk op, ieder vanuit zijn eigen rol.” De corporaties informeren bewoners als de aansluiting ook voor hun woning van toepassing is.

Dit is een verhaal van onze mediapartner ATOS.