Toch een nieuwe entree voor gemeentehuis

0
232
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Het gemeentehuis krijgt toch een nieuwe entree. De huidige draaideur wordt door velen als krap ervaren. In plaats daarvan komt er een sluis met schuifdeuren.

Het gemeentehuis wordt na de recente opening van de bibliotheek nog drukker gebruikt dan eerder het geval was. Er waren dan ook plannen om nieuwe vloeren aan te leggen en de entree aan te passen. De gemeenteraad vond dit echter te duur.

Verwarring
In een brief aan de gemeenteraad schrijft het college dat “de huidige entree niet gastvrij (is) voor kinderen, ouderen en mindervaliden. De huidige entree bestaat uit een handgeduwde ronde draaideur, en een elektrische te bedienen (nood)deur. Kinderwagens, rollators en scootmobielen zijn te groot voor de draaideur en moeten gebruik maken van de elektrische deur. De huidige entree veroorzaakt, zo blijkt uit de praktijk, een bepaalde mate van ongemak en verwarring bij bezoekers van het gemeentehuis. Tijdens de verkenning van de verbouwing heeft de Wmo-adviesraad ook kenbaar gemaakt dat de huidige entree moeilijk toegankelijk is voor mensen met een beperking.”

Het college van B&W wil daarom dat de nieuwe entree er tóch komt. De nieuwe entree zal bestaan uit twee schuifdeuren met daartussen een loopsluis van ruim 4 meter diep. Deze deuren fungeren als een sluis op basis van een sensor. Doordat er 4 meter tussen beide deuren zit, kan de bezoeker lopend door de sluis naar de volgende deur terwijl de eerste deur achter de bezoeker sluit en hoeft de bezoeker maar zeer beperkt af te remmen voordat hij of zij bij de volgende deur is. De doorgang van de loopsluis is zo breed mogelijk gehouden (ruim 140 cm deuropening) zodat kinderwagens, scootmobielen en rollators er goed doorheen kunnen.

Duurzaam
De nieuwe entree zou ook duurzamer moeten worden, omdat de luchtsluis koude lucht beter buiten de deur houdt.

De kosten van de nieuwe entree worden begroot op 80 duizend euro. De gemeenteraad bespreekt het voorstel op 11 mei.