Leerlingen Lage Waard met vliegende act in Peter Pan-voorstelling

0
289

PAPENDRECHT – Afgelopen week speelde de toneelgroep van De Lage Waard vier keer het toneelstuk ‘Peter Pan’. Een klassiek sprookje over een jongen genaamd Peter die niet volwassen wil worden, niet van school houdt en het liefst gitaar speelt. Hij ontmoet zijn buurmeisje Wendy op het dak en neemt haar mee naar Nimmerland waar ze spannende momenten beleven met de gemene Kapitein Haak en zijn stoere zeerovers, de lieftallige zeemeerminnen, Tinkel Bel, de verloren kinderen en de indianen.

‘Peter Pan’ is een toneelbewerking van het Jeugdtheater Hofplein. Ruim vijftig leerlingen oefenden vanaf de herfstvakantie elke vrijdagmiddag tijdens de projecturen van Eigen Koers hun tekst, liedjes en danspassen onder regie van de docenten Ottelien Sebus, Simone Leeuwesteijn, Michiel van Nieuwkoop, Yolanda van Andel en oud-leerling Duncan Cnossen. Daarnaast maakte een grote groep leerlingen samen met Jona Bevelander, docent beeldende vorming het decor en verzorgde een groep leerlingen licht en geluid. De decorploeg zorgde tijdens de voorstelling ook voor de decorwisselingen. Het publiek genoot zichtbaar van het optreden en de verrassingen van het decor.

De toneelgroep liet het publiek een vliegende act zien. In films is het vrij gemakkelijk om spelers te laten vliegen, maar op een toneelpodium is dit toch wat ingewikkelder. Met een touwconstructie begeleidden twee leden van een klimvereniging de spelers, zodat Peter en Wendy echt konden vliegen naar Nimmerland. Ook zat het decor handig in elkaar waardoor er met gemak telkens weer een andere achtergrond was en waren er speciale effecten met licht, rookmachines en bij de scène met de zeemeerminnen waren er zelfs bubbels.

“Met elkaar werk je echt maandenlang naar iets toe. Je ziet de kinderen groeien als individu, maar ook met elkaar als groep groei je. Tijdens de voorstelling komt alles bij elkaar en stijgt iedereen ook nog een beetje boven zichzelf uit. In dit geval dus letterlijk”, aldus docent Ottelien Sebus. De leerlingen speelden het toneelstuk drie avonden voor leerlingen, ouders en medewerkers en een ochtend voor 300 basisschoolleerlingen van groep 7 uit de regio.