Hoofdrol keeper Rijntjes bij zege Papendrecht

0
199
Foto: Edwin Schreurs

PAPENDRECHT – Net als vorige week had Papendrecht aan één doelpunt genoeg om de overwinning te pakken. Dit was vooral te danken aan keeper Roy Rijntjes die met vier cruciale reddingen Schelluinen van een doelpunt afhield. Papendrecht speelde een slordige eerste helft en leed veel balverlies door verkeerde passes of aannames. Er was maar één echte kans te noteren voor de rust.

De hardwerkende Djerrel Saffignani zette vanaf rechts voor. Bij de tweede paal legde Daniel van Gorp met zijn hoofd de bal terug op Jarden van Ek. Zijn inzet van een meter of vijf werd door Schelluinen-goalie Jochem van der Werff met een redding onschadelijk gemaakt. Niet veel later moest Papendrecht-doelman Roy Rijntjes zijn keeperstalenten laten zien. Na een rommelige situatie net op de helft van Papendrecht viel de bal voor de voeten Pascal van Delden. Zijn schot van een meter of veertig kon door Rijntjes net uit de kruising getikt worden.

Na de rust was Papendrecht weer de bovenliggende partij. Schelluinen liet zich echter steeds meer zien. De gasten gingen brutaler spelen en brachten meerdere keren de Papendrechtse defensie in de problemen. Met twee reddingen op schoten uit de tweede lijn in de 61e en 64e minuut behoedde Roy Rijntjes zijn team voor een achterstand. De laatste twintig minuten nam Papendrecht het heft weer in handen. De combinaties gingen beter lopen en Schelluinen kreeg steeds meer moeite om de defensie gesloten te houden. Uit een van de vele corners die Papendrecht mocht nemen, kreeg Michael van Rooijen een schietkans vanaf de rand van het zestienmetergebied.

Zijn schot werd onderweg geblokt waarna de bal in de handen van Jochem van der Werff terechtkwam. Enkele minuten later volgde een vergelijkbare situatie. Na een hoekschop belandde de bal opnieuw voor de voeten van de rechtsback. Zijn schot was ditmaal onhoudbaar en de 1-0 voorsprong was een feit. Meteen na de aftrap ging Schelluinen met de laatste krachten op zoek naar de gelijkmaker, drukte Papendrecht in de verdediging en creëerde met lange ballen onrust in de defensie van de thuisploeg. Vlak voor tijd moest uitblinker Roy Rijntjes weer aan de bak. Een lange bal achter de defensie van Papendrecht zorgde ervoor dat een Schelluinen-spits alleen voor de Papendrechtse doelverdediger kwam. Met een reflex met de voet voorkwam hij de gelijkmaker. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende Michel van de Luitgaarden was er opluchting bij de toeschouwers en de mannen van trainer Johan Sturrus.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Saffignani, Tilroe (Stewart), Leenheer, Van Ek, Van Gorp (Nieveld), Bernardina (Drenthe).