Opvanglocatie Oekraïners ontruimd vanwege brandalarm

0
261
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – De opvanglocatie voor Oekraïners in Dordrecht is zaterdagavond ontruimd na een brandmelding. Hulpdiensten kwamen massaal naar de Dordtse Spuiboulevard, maar achteraf bleek dit alleen uit voorzorg.

Eenmaal aanwezig kon de brandweer namelijk geen brand bespeuren in het Crownpointgebouw. “Als er veel mensen worden opgevangen, wordt er groot opgeschaald”, verduidelijkt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

De ruim achthonderd mensen die rond tien uur ‘s avonds naar buiten zijn gehaald, konden na ongeveer een halfuur weer naar binnen. Volgens een 112-correspondent klonk er applaus toen de mensen hoorden dat er geen brand was en de mensen weer naar hun appartement mochten.

Waarom iemand in het gebouw de knop van een brandmelder indrukte, is niet duidelijk.

Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.