Yessin de Bot keert terug op het Slobbengors

0
307
Yessin de Bot (links) en voorzitter Hans Jonker, foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Met ingang van het nieuwe seizoen zal Yessin de Bot weer actief zijn op het Slobbengors. Yessin begon als 4-jarige zijn ‘voetbalcarrière’ bij Voetbalvereniging Papendrecht. In de jeugd was hij tot aan de oudste juniorenelftallen afwisselend speler en goalie maar hij heeft vooral als keeper zijn voetbalkunsten vertoond. Drie jaar geleden is hij naar Rijnmond Hoogvliet Sport verkast, de club van zijn neef. VV Papendrecht kon toentertijd geen JO19-2 op de been brengen en een andere keeper kreeg destijds de voorkeur bij JO19-1.

Na een coronajaar en twee voetbaljaren bij de selectie van Rijnmond Hoogvliet Sport wil Yessin graag een stap vooruitmaken en zich bij zijn oude liefde verder ontwikkelen. “Na een paar proeftrainingen voelt het min of meer als thuiskomen en ik heb er veel zin in, bovendien ken ik nog een aantal jongens vanuit de jeugd”, aldus de inmiddels 21-jarige Yessin. De A-selectie blijft overigens in het nieuwe seizoen vrijwel volledig intact.