Dordtse burgemeester sluit woning na hennepvondst

0
235
Foto: politie Drechtsteden-Buiten

DORDRECHT – Een woning aan de Chico Mendesring in Oudelandshoek mag drie maanden lang niet bewoond worden. Burgemeester Wouter Kolff sluit het huis omdat er een grote hoeveelheid hennep gevonden is, veel meer dan nodig is voor eigen gebruik. Een handelsvoorraad, zo redeneert de Dordtse burgemeester.

Kolff treedt hard op tegen drugspanden en sluit ze meestal voor drie maanden. Vorige maand liet hij een huis aan de Jacob Catsstraat verzegelen toen daar een hennepkwekerij met 330 plantjes werd aangetroffen.

Het direct sluiten van bedrijfspanden en woningen is bedoeld als signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners. De gemeente wil naar eigen zeggen hen duidelijk maken dat er hard opgetreden wordt tegen hennepkwekerijen om de openbare orde te herstellen en herhaling te voorkomen.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.