Iedere vrijdag vanaf 12 mei: Studio Brandstof in Bibelot

0
210

REGIO – Vanaf 12 mei is er iedere vrijdag een gratis programma in Brandstof in het café van Bibelot. Onder de naam Studio Brandstof presenteert Bibelot elke vrijdagavond om 20.30 een verfrissende nieuwe act waar je onder het genot van een heerlijk drankje van kunt genieten.

Het programma van mei is bekend:

12 mei: Irrelephant
Met een diepe stem, die voelt als een warm bad op kille winterdagen, krijgt Irrelephant zelfs het luidste rumoer stil. Bij het dromerige gitaarspel, de harmonieuze samenzang en het luchthartige gefluit zul je je ogen sluiten en je wanen in een zorgeloze kalmte. Intieme, kalmerende folk, voor liefhebbers van Bon Iver, Jack Johnson en Hozier.”

13 mei: (Eenmalig op zaterdag i.v.m 10 jaar Energiehuis) Samira’s Blues
De muzieklijnen van Samira’s Blues volgen de Marokkaanse roots van leadzangeres en songwriter Samira Dainan en nemen je mee door de Marokkaanse Sahara naar de Malinese oever aan de andere kant. Wel vijftig dagen lopen, staat er op het bord in M’Hamid el Ghizlane, het laatste dorp voor de woestijn begint. De band legt dezelfde afstand af in een paar minuten: van ingetogen dromerige stukken naar regelrechte woestijngitaar, waar ze tot in Niger al furore mee hebben gemaakt – met dank aan Facebook. En ze hebben ook nog een Marokkaanse klassieker in het repertoire, tot groot genoegen van het publiek.

19 mei: Sydney Imani
Als de tinnen man uit de tovenaar van Oz een moderne millennial was, zou dit de muziek zijn die luid zou resoneren in de lege echokamer waar hij wenste dat zijn hart was. Sydney Imani is een in Amerika geboren singer-songwriter gevestigd in Amsterdam wiens muziekstijl kan worden omschreven als neo-soul/R&B. Met sterke invloeden van artiesten als D’Angelo, Erykah Badu en H.E.R

26 mei: Lowaddicts
Een krachtige, warme, elektronica-act die beweegt tussen house, pop en trip-hop. Zo kun je Lowaddicts het beste omschrijven. De typische Lowaddicts-ambiance zorgt voor zowel de behoefte om te dansen als voor het gevoel van wegdromen op een warme zomeravond.

Meer informatie en programma kun je vinden op bibelot.net/agenda