Drukte in regio door afsluiting Heinenoordtunnel

0
277
A16, afslag 's Gravendeel, foto: Rijnmond.

REGIO – De Heinenoordtunnel is vanaf vanavond 22.00 uur tot en met 8 mei gesloten voor auto’s in beide richtingen. De wegen rondom Dordrecht zullen daardoor drukker worden dan normaal gesproken, meldt de gemeente Dordrecht.

Rijkswaterstaat renoveert de Heinenoordtunnel in 2023 en 2024. Voor de veiligheid is het nodig om de tunnel tijdelijk af te sluiten, meldt Rijkswaterstaat. Bij eerdere werkzaamheden bleef een deel van de tunnel open, maar vanaf vandaag is de tunnel gesloten in beide richtingen. De tunnel gaat vanaf 8 mei weer open.

Weggebruikers worden omgeleid via de A16 en dat kan zorgen voor een file bij Dordrecht. Rijkswaterstaat heeft wel maatregelen getroffen om de hinder zo veel mogelijk te beperken. Er is tijdelijk een extra rijstrook aangelegd tussen de Drechttunnel en de afrit naar de Kiltunnel.

Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met fietsers en voetgangers. Voor hen is er een fietspont geplaatst. Bussen kunnen de tunnel gewoon nog gebruiken.

Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.