Papendrecht VR1 wint van De Jonge Spartaan VR1

0
195
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Papendrecht VR1 speelde eind april op een fraaie doordeweekse avond op het hoofdveld van het Slobbengors tegen De Jonge Spartaan VR1. De gasten begonnen scherp aan de wedstrijd, zaten kort op de bal, zetten hoog druk, waren fel in de duels, hielden een hoog tempo aan en probeerden met lange ballen de snelle buitenspelers te bereiken. Maar de verdediging van Papendrecht stond prima en voorkwam dat die spelers gevaarlijk werden.

Na een slordig begin wist Papendrecht onder de druk uit te voetballen. De gastvrouwen kregen enkele mogelijkheden maar het was de ploeg uit Middelharnis die vijf minuten voor de rust op voorsprong kwam. Een vrijstaande speelster schoot de bal vanaf de rand van de zestien via de onderkant lat in het doel. 0-1 was tevens de ruststand.

Druk
Ook in het begin van de tweede helft bleef De Jonge Spartaan hoge druk zetten, maar de rood-zwarten lieten zich niet kennen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Er werden felle duels uitgevochten. Het spel golfde in een hoog tempo op en neer met kansen voor beide ploegen. Na een diepe bal kreeg Djelo de bal. Haar strakke voorzet werd net gemist door Chantal. Roos V. kon inkoppen na een vrije trap van Michelle maar de bal werd van de lijn gehaald. Bij een uitval van De Jonge Spartaan verkleinde Papendrecht-doelvrouwe Alicia goed haar doel en keerde de inzet.

Hoekschop
Niet veel later mocht Papendrecht een hoekschop nemen. Michelle draaide de bal in een keer het doel in maar die werd door een verdediger van de tegenstander met de hand uit het doel geslagen. Chantal schoot de toegekende strafschop beheerst binnen: 1-1. Beide ploegen gingen daarna voor de winst. De Jonge Spartaan had nog een paar gevaarlijke uitvallen via de snelle buitenspelers, maar alle doelpogingen werden tegengehouden door Alicia. In de slotfase kreeg Chantal de bal op het middenveld. Ze draaide uitstekend weg en sprintte richting het doel van De Jonge Spartaan. Met een verdediger in de rug wist zij de bal keurig in de hoek van het doel te plaatsen. Zo bezorgde zij Papendrecht VR1 de 2-1 zege.