Tweede editie Festival Cultuur op de Hoek in Dordrecht

0
232
De Donuts, foto: aangeleverd

DORDRECHT – Op zaterdag 3 juni is de tweede editie van het Festival Cultuur op de Hoek. Dordtse amateur kunstverenigingen krijgen die dag een podium in de (binnen)stad. Er zijn optredens, workshops, open huizen en een expositie; een mooie manier om kennis te maken met de vele verenigingen die Dordt rijk is. Dit cultuurfestival is gratis toegankelijk voor iedereen.

Optredens op het Scheffersplein, de Visbrug, het Vrieseplein en de Kunstkerk
Bekende en minder bekende namen staan tussen 11.00-17.00 uur op de drie podia in de binnenstad en op het podium van de Kunstkerk. Geniet op één van de terrassen op het Scheffersplein van: Concertband Prins Willem van Oranje, Phil’s BigBand, Muziekvereniging Pro Patria, Machar, JD’s Bigband en De Donuts.

Op de Visbrug staan Drechtstad Muziekvereniging, de Orchest Vereeniging, Jong Jubal, Inter Amicos en Spotlight Orchestra geprogrammeerd. De Drumfanfare KNA, Jong Jubal Drum & Bugle Corps, Werelddansdansvereniging Machar, BigBand Swing Express, DansOrkestDordrecht en Toonkunstkoor Dordrecht zijn te horen en te zien op het Vrieseplein.

Jong Jubal, foto: aangeleverd

Bij de Kunstkerk staan Dordtse Dames en Heren, Merwes Oratorium vereniging, Soulshine en VHA mass choir en Gemengd koor Orpheus Ensemble. De dansers van Machar nodigen iedereen uit om mee te doen, dus trek makkelijke schoenen aan…

Expositie, informatie en Multi Painting
De Dordtse Amateurfotografen (DAF) hebben een expositie ingericht in de Blauwe Kamer van de Stadsbibliotheek (Groenmarkt 153). De leden en docenten van Schilder- en Tekenvereniging Studio 76 gaan samen met voorbijgangers een paar mooie grote schilderijen maken in de Vriesestraat (hoek Lenghengang). Iedereen kan een kwast pakken en meedoen aan deze Multi Painting activiteit.

Open Huizen
Een aantal verenigingen heeft deze dag ook hun locatie opgesteld voor bezoek. Iedereen is welkom om te komen kijken op de locaties bij Merwe’s Oratorium Vereniging, Jubal en Studio 76.

Programma
Het complete, actuele programma en meer informatie over de deelnemers en de Open Huizen is te vinden op www.cultuuropdehoek.nl. Cultuur op de Hoek wordt georganiseerd door ToBe Projectbureau in opdracht van de gemeente Dordrecht.