Drechtstreek verslaat Schoonhoven met 2-1

0
298
Nik Semcesen in actie, foto: Piet van Beest

PAPENDRECHT – Door de overwinning van Drechtstreek op Schoonhoven staat Drechtstreek weer op de zesde positie van de ranglijst. Het lijkt zich met die zege veilig te hebben gespeeld om spelen in nacompetitie te voorkomen. Al waren beide ploegen redelijk gelijkwaardig aan elkaar, de aanvalskracht van de Papendrechters was net iets sterker en doeltreffender dan die van de tegenstander.

Vooral in het eerste deel van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Er ontstonden voor beide doelen wel wat kansen maar echt spannend werd het in die fase niet. Bij Schoonhoven kon de behendige Mohammed el Harracha over rechts even gevaarlijk worden maar doelman Joris Moesman greep goed in. Met de jonge Nik Semcesen voorin werd Drechtstreek regelmatig dreigend op links, maar het duurde tot de 29ste minuut voordat hij wist te scoren. Op een goede pass van Dion Warner wist hij zich op snelheid van zijn tegenstander te ontdoen en hij schoot de 1-0 feilloos achter Schoonhoven doelman Robin Schiedon. Er ontstonden nog enkele dreigende situaties maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

In de tweede helft leek Drechtstreek door te willen stoten maar Schoonhoven liet zich niet wegzetten. De ploeg bleef aanvallen maar dat leidde niet direct tot doelpunten. De Drechtstreek defensie hield goed stand en de druk naar voren werd sterker. Vooral over links ontstonden enkele goede kansen. Daar werd steeds gezocht naar de snelheid en behendigheid van Nik Semcesen die zijn tegenstanders regelmatig te vlug af was. De aanvallen leidden tot een flink aantal hoekschoppen en één daarvan leidde tot de 2-0. Na een goed genomen hoekschop van Ties van Aggelen schoot de voor Max Voogelaar ingevallen Silvan Damwijk de bal via de rug van de doelman binnen.

Desondanks bleef Schoonhoven aanvallen om de achterstand te verkleinen. Dat gebeurde ook toen Bilal Ouahalou na een hoekschop in de 83ste minuut uit een mêlee van spelers de 2-1 binnen kon tikken. Zijn ploeg bleef knokken voor de gelijkmaker maar de snelle uitvallen van Drechtstreek bleven vooral gevaarlijk en er ontstonden nog tal van aanvallen die in een hoekschop eindigden. Ook in de extra tijd wist Drechtstreek de aanvallen af te slaan en kwam het zelfs dicht bij een grotere uitslag maar toen de Tilburgse scheidsrechter Chryso Konings af floot stond de 2-1 op het bord.

Komende zaterdag is een vrije dag en dan resten nog drie wedstrijden. Op 13 mei speelt Drechtstreek in Hei- en Boeicop tegen HSSC ’61 en de week erop thuis tegen Hardinxveld. Op 27 mei staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, uit tegen Bergambacht.