Industrieweg heet nu Anthony Fokkerweg

0
490
Foto: Hans Hulswit

PAPENDRECHT – De Industrieweg is vandaag omgedoopt tot Anthony Fokkerweg, ter ere van de Nederlandse luchtvaartpionier. GKN Aerospace (Fokker) heeft aan deze weg zijn hoofdkantoor. Ook vv Papendrecht en de Papendrechtse Tennisclub zijn aan deze weg gevestigd.

De burgemeester kwam naar het kantoor van Fokker in een old-timer, een LoMax. Ze had veel plezier in het ritje.

De onthulling van het nieuwe naambord werd verricht door burgemeester Margreet van Driel, Wim de Leur en John Pritchard, directeur van Fokker. Het initiatief tot de naamsverandering kwam van de Naamgevingscommissie, die onder voorzitterschap van De Leur de gemeente adviseert over onder meer straatnamen.

Foto: Hans Hulswit

Burgemeester Van Driel vertelde dat het de allereerste keer is dat er in Papendrecht een straat van naam werd veranderd. Zij toonde zich daar heel tevreden mee.

Foto: Hans Hulswit

Vlak voor de eigenlijke onthulling van het nieuwe straatnaambord kwamen er vier S11 Fokker vliegtuigen overvliegen van Stichting Fokker Four, die een paar rondjes maakten boven het hoofdkantoor. Het was een verrassing die het bedrijf geregeld had voor zijn gasten.