Nieuwe studio RTV Papendrecht krijgt vorm

0
331

PAPENDRECHT – Het inrichten van het nieuwe pand van RTV Papendrecht verloopt voorspoedig. Een flinke groep vrijwilligers is al een paar weken druk aan het werk om de nieuwe behuizing geschikt te maken als radio- en tv-studio. De nieuwe studio begint langzamerhand vorm te krijgen.

De echte “verhuizing” moet nog plaatsvinden, maar inmiddels wordt er aan de Kattestaart druk gebouwd en geklust en wordt de studio aan de Schoorweg langzaam leeg gehaald. Veel apparatuur kan meeverhuizen, maar er moeten ook veel nieuwe spullen worden aangeschaft. Niet alles past, sommige zaken zijn totaal verouderd en andere zouden een verhuizing zelfs niet overleven.

Toegang tot tv-studio

Vrijdag 28 april vond de laatste live uitzending plaats vanuit de studio aan de Schoorweg. Voorlopig is er vooral veel muziek te horen op Papendrecht FM 105, maar sommige programma’s die elders worden gemaakt, gaan gewoon door. De FM-zender blijft gewoon in de lucht. De verwachting is, dat begin juni de eerste live programma’s vanaf de Kattestaart zullen worden uitgezonden.

Radiostudio

De kabelkrant blijft voorlopig gewoon in de lucht. Naar verwachting zal die slechts twee dagen op zwart gaan. De website zal niet uit de lucht gaan en gewoon het Papendrechtse nieuws brengen.

Voordeur