VBW De Sloep: voorbereidingen ‘Tel maar mee!’ zijn begonnen

0
245
VBW commissie van 2023, foto: Marten Vogelaar

PAPENDRECHT – VakantieBijbelWeek De Sloep heeft in 2022 een succesvolle doorstart gemaakt, meldt de organisatie in een persbericht. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de herfstvakantie van dit jaar in volle gang. Een frisse commissie van maar liefst 11 dames uit verschillende Papendrechtse kerken zet de schouders onder dit kinderwerk. Het thema voor 2023 is ‘Tel maar mee!’. Voorzitter Martha de Smit: “Wat ik de kinderen mee wil geven dit jaar is dat ze gekend en geliefd zijn bij onze Vader in de hemel. Jezus is er ook voor jou, jij telt mee in zijn Koninkrijk!” De Sloepweek start dit jaar met een speciale ‘welkomstdienst’ in de Sionskerk. Commissielid Annette van Hemert: “Tijdens deze dienst openen we de VBW met elkaar, en bidden we voor een gezegende week.” Martha: “Iedereen is hier van harte welkom, ook als je normaal niet naar de kerk gaat.”

Naast de ‘gewone’ VakantieBijbelWeek ochtenden in de Vrije Baptisten Gemeente, voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, is er dit jaar voor het eerst ook een tieneravond. Aan het eind van de VBW krijgen zij een eigen programma met lekker eten, leuke activiteiten en een goede spreker. Dit was een langgekoesterde wens van de commissie. Annette: “Het is super om ook iets voor én met tieners te kunnen doen.” Martha: “Ik heb er zo’n zin in!” Deze avond in de Baptistengemeente is speciaal voor de jeugd van 12 t/m 15 jaar. Dus tieners die door corona de bovenbouw van de gewone VBW hebben gemist, kunnen nu alsnog meedoen. Martha: “Ook de tieners tellen mee!”

Zoals elk jaar wordt de VakantieBijbelWeek in Papendrecht afgesloten met een gratis theatervoorstelling voor kinderen, dit jaar opnieuw door artieste Carla Vis. Annette: “Dit poppentheater past bij het thema ‘Tel maar mee!’ en is leuk voor jong én oud. Vorig jaar is de theateravond in de VBG goed bezocht!” Voor meer informatie over Carla Vis, zie www.poppenenmeer.nl.

En er is nog meer nieuws: in 2023 bestaat de Sloep maar liefst 45 jaar. Dit wil de commissie niet stilletjes voorbij laten gaan. Martha licht alvast een tipje van de sluier op: “We organiseren voor alle kinderen van Papendrecht een leuke feestelijke dag in speeltuin de Wip-Wap, aan het einde van de zomervakantie. We hopen natuurlijk op prachtig zomers weer, dus trek gerust je badkleding aan en neem een handdoek mee! Voor kleine bedragen zal er allerlei lekkers te verkrijgen zijn. Kinderen kunnen een strippenkaart kopen die ze kunnen gebruiken voor eten & drinken en allerlei spelletjes. Er is ook een prijs te winnen! Meer informatie volgt nog via de media.”

De VakantieBijbelWeek in Papendrecht bestaat al zo lang dankzij de jarenlange inzet van veel vrijwilligers uit allerlei kerken. De Sloepcommissie is hier trots op en zet het werk graag voort. Annette: “Christenen in Papendrecht kunnen ons op verschillende manieren steunen. Allereerst door gebed, maar ook door als vrijwilliger te helpen tijdens de VakantieBijbelWeek of een gift te geven via het OKP (Overleg Kerken Papendrecht). Zie voor meer informatie de Facebookpagina van VakantieBijbelWeek De Sloep.”