Regionale publieke omroepen organiseren samen het allereerste Regio Songfestival

0
200

REGIO – Songfestivalliefhebbers en muzikale talenten opgelet: na het Eurovisie Songfestival is er nu ook het Regio Songfestival. Op zaterdag 4 november vindt het festival plaats in de vorm van een grote, spectaculaire liveshow vanuit de Stadsschouwburg in Utrecht.

Regiotalen
Het Regio Songfestival is een initiatief van de dertien regionale publieke omroepen die Nederland telt. Elke omroep vaardigt een deelnemer af die uit de voorronde als winnaar naar voren komt. Voorwaarde voor deelname is dat de artiest of groep nog geen Top 40-hits heeft gehad en zingt in de taal van de eigen streek. Dat kan in onze regio bijvoorbeeld Rotterdams, Dordts of Papendrechts zijn, maar ook Creools, Turks of Kaapverdiaans. Iedereen mag meedoen…

Doel van het festival is het vieren van de veelheid aan talen, streektalen en dialecten in Nederland en mensen met elkaar verbinden. Alle inzendingen worden beoordeeld door een vakjury en een publieksjury.

De show op 4 november zal vanaf 20.30 uur circa twee uur live te volgen zijn via de televisie en onlinekanalen van onder meer Rijnmond. De regionale publieke omroep die de winnaar heeft afgevaardigd zal de host zijn van de eerstvolgende editie. Rijnmond organiseert de voorronde in de maanden juni en juli, in welke vorm is op dit moment nog niet bekend.

Voor meer informatie over het Regio Songfestival: klik hier.