Gegevens huurders Woonkracht 10 zijn gehackt

0
351

PAPENDRECHT – Woningbouwvereniging Woonkracht10 heeft vrijdagochtend een email gestuurd aan haar huurders met de mededeling dat ze in het weekend van 22 en 23 april slachtoffer is geworden van hackers. De mail is afkomstig van bestuurder Liesbeth Groeneveld.

Groeneveld: “De criminelen hadden toegang tot onze data en zeggen dat zij bij deze aanval gegevens hebben gestolen. Ook dreigen zij deze gegevens te publiceren. We weten niet precies tot welke data de criminelen toegang hadden en of er data gestolen is. Externe deskundigen doen hier onderzoek naar. Wel ondernamen we direct actie om de systemen en gegevens zo goed mogelijk veilig te stellen.”

Datalek
De criminelen toegang hebben toegang gehad tot data waarin persoonlijke gegevens van huurders, medewerkers en andere betrokkenen staan. Het datalek is door Woonkracht10 gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens en bij de politie.

Groeneveld: “Ondanks alles wat we doen om uw gegevens veilig te houden, is het de cybercriminelen toch gelukt om ons aan te vallen. We ondernamen direct actie om de schade te beperken. Samen met externe deskundigen doen wij er alles aan om te zorgen dat u hier zo min mogelijk last van heeft. Wij begrijpen dat dit een vervelende situatie voor u is.”

Woonkracht10 is werkzaam in Papendrecht, Alblasserdam en Zwijndrecht.

Bron: Het Kontakt/Klaroen