Inwoners mogen meedenken over plaatsing laadpalen

0
279

PAPENDRECHT – De gemeente nodigt inwoners van Papendrecht uit mee te denken over de plaatsing van laadpalen voor elektrische auto’s.

Het aantal elektrische auto’s neemt flink toe en dat geldt ook voor Papendrecht. In 2030 moeten alle nieuwe auto’s in Nederland volledig elektrisch zijn. Voor het opladen van deze auto’s zijn openbare laadpalen nodig, op straat of op een centrale plek in de wijk. Niet elke bewoner beschikt namelijk over een eigen laadpaal. Omdat de behoefte aan openbare laadpalen groeit, zorgt de gemeente voor uitbreiding van het openbare laadnetwerk in Papendrecht.

Het uitbreiden van het laadnetwerk
De gemeente een plattegrond gemaakt (de plankaart). Hierop staan alle voorgestelde locaties voor toekomstige laadpalen. Inwoners kunnen daarop reageren. De gemeente wil graag weten welke locatie(s) inwoners geschikt vinden voor een laadpaal. Op basis van de reacties onderzoekt men of de voorgestelde locatie voldoet aan de technische eisen. Eventueel wordt de plankaart aangepast.

Een plek moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Er moet bijvoorbeeld een elektriciteitskabel liggen en er mag geen boom naast staan.

Reacties zijn welkom tot en met 14 juni via: https://experience.arcgis.com/experience/85c026ab8a484985bd3febc0bfaf5dea