OP dient motie in tegen dwang in Spreidingswet

0
216

PAPENDRECHT – Onafhankelijk Papendrecht (OP) zal een motie indienen die ­het college vraagt namens de gemeenteraad een brief te versturen naar de Tweede Kamer, met het dringende verzoek om de mogelijkheid tot dwang uit de Spreidingswet te halen. Deze wet, die nog door de Kamer behandeld moet worden, moet de regering de mogelijkheid geven gemeenten te dwingen asielzoekers op te nemen.

De partij vindt dat ­de gemeenteraad door de wet zoals die nu is voorgelegd, flink zal worden beperkt in haar mogelijkheid om zelf te bepalen wat het beste is voor Papendrecht. Ook stelt men dat ­de gemeente Papendrecht “met opvang capaciteit in het voormalige Groene Kruisgebouw (jonge vluchtelingen) en op een schip aan een kade grenzend aan het terrein van GKN Fokker (crisisnoodopvang), ruim voldoende deze opgelegde taak heeft volbracht”.

De gemeenteraad zal de motie donderdag 11 mei bespreken in een zogenaamde besluitvormende vergadering.