Drechtstreek speelt zich veilig tegen HSSC’61

0
241

HEI- EN BOEICOP – Net als in de eerdere ontmoeting tegen HSSC’61 in december was het Drechtstreek dat de winst binnenhaalde. Werd het in december nog 2-1 voor Drechtstreek, nu was de uitslag in de uitwedstrijd 1-4. De ploeg stelde met de overwinning een langer verblijf in de 3e klasse veilig.

Een zeer aanvallend Drechtstreek leek onder de leiding van coach Jan Kroos duidelijk te willen maken dat het voor de winst wilde gaan. De ploeg speelde fel en dat resulteerde in de 18e minuut in het eerste doelpunt van Ties van Aggelen. Hij schoot hard binnen op een voorzet van Thijs den Dunnen en liet doelman Bastian Spriel kansloos. Den Dunnen was kort daarna zelf goed voor de 0-2 na een lange run van achteren uit. Doordat Koen Lighaam een kwartier voor rust met een prima kopbal ook nog de 0-3 op zijn naam bracht leek de ploeg op een ruime overwinning af te stevenen.

In de tweede helft was de ploeg even niet zo attent waardoor Joris Moesman moest vissen op een goede kopbal van een HSSC aanvaller: 1-3. Door dat doelpunt leefde de hoop bij de mannen van Marcel van Steenis duidelijk even op. De ploeg zette goed aan maar het duurde niet lang of Ties van Aggelen maakte de 1-4 nadat Ton Groffen het zijn tegenstanders even erg moeilijk maakte. Het laatste half uur werd er niet meer gescoord ondanks flinke aanvallende pogingen van HSSC’61. De Drechtstreek defensie met de opvallende goed spelende Job van Vliet wist het laatste half uur de stand vast te houden en toen scheidsrechter Stan Goedhart af floot wist de ploeg van Jan Kroos dat het zich geen zorgen meer hoefde te maken over eventuele nacompetitieverplichtingen. Het speelt volgend seizoen gewoon weer in de 3e klasse.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Hardinxveld, dat tweede staat na kampioen De Alblas. De week erna speelt Drechtstreek zijn laatste wedstrijd uit tegen het als één na laatst geplaatste Bergambacht.