Brand bij boerderij Bleskensgraaf

0
184
Foto: Rijnmond

ALBLASSERWAARD – De brandweer in Bleskensgraaf heeft voorkomen dat een brand in een bijgebouw oversloeg naar Boerderij Gijbeland aan het Koekoekspad. In het gebouw met zonnepanelen brak even na 19:00 uur brand uit. Er kwam veel rook bij vrij. De brandweer kwam met veel materieel ter plekke om het naastgelegen museum, verenigingsgebouw en kinderopvanglocatie te sparen. Dat is gelukt.

De brandweer heeft nog korte tijd nageblust. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.. Het Kontakt meldt op basis van omwonenden dat de brand mogelijk was veroorzaakt door een cobra die op het dak is gegooid. Volgens de brandweer zijn kort na het uitbreken van de brand wel mensen op een scooter weggereden.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.