Papendrecht verliest terecht van beter Tricht

0
228
Foto: Edwin Schreurs

PAPENDRECHT – In een wedstrijd omgeven door allerlei kampioensfestiviteiten heeft Papendrecht op zaterdag 13 mei op het eigen Slobbengors terecht verloren van nummer 4 Tricht. De kampioenen waren een tijdlang net een stapje te laat, minder fel in de duels en minder precies in de passing dan de gasten die daarentegen enorm effectief waren. Van de vier schoten in de eerste helft op het doel belandden er drie in het net. Al in de 6e minuut konden de Betuwenaren juichen. Een mooie inspeelpass tussen de linies door op Joran Smit zorgde ervoor dat hij vrij kon aanleggen. Zijn schot verdween in de verre hoek.

In de 20e minuut stond de 0-2 op het bord. Weer werd vrij eenvoudig de vrije man gevonden. Dit keer was het Tim van Dijken die zijn directe tegenstander liet staan en verwoestend uithaalde. De 0-3 was het mooiste doelpunt van de middag. Na een snelle omschakeling van Tricht kon René van Soelen de trekker overhalen. Zijn schot van een meter of 25 sloeg als een raket in achter de kansloze Papendrecht-doelman Roy Rijntjes. De thuisploeg kwam er niet aan te pas en creëerde geen enkele kans.

In het eerste kwart na de rust veranderde er niets aan het spelbeeld. Papendrecht had wel vaak de bal, maar deed er weinig mee. Na een mooie aanval van Tricht, wederom in de omschakeling, stond de 0-4 op het bord. Dit keer was het een simpele intikker van Tim van Dijken die zijn 2e van de middag en zijn 30e (!) treffer van het seizoen liet aantekenen.

Na het wegsturen van Xavier Leenheer, die tegen zijn tweede gele kaart aanliep in zijn 250e wedstrijd voor de hoofdmacht van VV Papendrecht, was even de vrees dat het nog erger zou worden voor de kampioen. Maar doordat bij Tricht het gas eraf ging, kreeg Papendrecht ineens meerdere kansen op de eretreffer. Jarden van Ek kon alleen richting Tricht-keeper Arjen Kaasjager, maar hij wenste niet mee te werken. Met een prima redding voorkwam hij de 1-4. Niet veel later verscheen Van Ek weer alleen voor Kaasjager en opnieuw kon hij redding brengen. In het daaropvolgende hotseknotsvoetbal in het zestienmetergebied van Tricht kon uiteindelijk Jurvenny Bernadina de 1-4 binnenschuiven. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hilgersom kon het kampioensfeest ondanks de nederlaag toch van start gaan.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Saffignani (Tilroe), Leenheer, Nieveld, Molenaar (Bernadina), Van Ek, Van Gorp (Stewart).