Dordtse Laan der VN gaat op de schop

0
370
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – Een deel van de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht gaat op de schop, meldt de gemeente Dordrecht. Het gaat om het deel van de weg tussen de afrit A16 en de binnenstad: Dordtse Mijl. De werkzaamheden starten vanaf 22 mei en duren tot eind 2023.

De weg is onveilig voor fietsers en voetgangers, het asfalt is versleten en er is weinig groen: de laatste kilometers van de Laan der Verenigde Naties zijn geen visitekaartje voor de stad. Daar wil Dordrecht verandering in brengen.

Fases
Een gedeelte van de weg wordt daarom aangepakt. Samen met aannemer Heijmans Infra B.V. gaat de gemeente de laan herinrichten, dat wordt in verschillende fases gedaan.

De werkzaamheden starten aan de kant van het benzinestation, ter hoogte van de Ampèrestraat. Daarna werkt de aannemer stapsgewijs aan de weg richting Maasplaza. Na acht maanden moet de weg er al heel anders uitzien volgens de gemeente Dordrecht. De precieze planning van de werkzaamheden vind je hier.

Aandacht voor fietsers, voetgangers en groen
“Met de aanpassingen en de nieuwe inrichting van de Laan der Verenigde Naties verbeteren we de verkeersveiligheid voor iedereen. Meer aandacht voor fietsers, voetgangers en meer groen. Al deze aanpassingen zorgen voor een betere entree naar de binnenstad”, zegt de Dordtse wethouder Rik van der Linden over de werkzaamheden.

Fietsers krijgen meer ruimte en het wordt voor voetgangers makkelijker om over te steken, maar daar blijft het niet bij: het oog wil ook wat! Bij de herinrichting van de straat wordt er ook gelijk aandacht besteed aan meer groen. Er komen dus ook meer bomen en planten.

Bereikbaarheid binnenstad
Tijdens de werkzaamheden aan de Laan der Verenigde Naties blijft in beide richtingen één rijbaan open. Automobilisten en bezoekers aan de binnenstad moeten rekening houden met hinder en drukte op de weg.

Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.