HOF Live en Keti Koti

0
226

afbeelding aangeleverd

DORDRECHT – Op vrijdag 2 juni is HOF Live terug en dan is tevens de aftrap van de Keti Koti maand in Dordrecht. Het thema van HOF Live is daarom ook verwant aan Keti Koti. Deze editie wordt gepresenteerd door Jermaine Berkhoudt en Unorthadox. De eerste twee gasten zijn bekend: stadsdichter Swendeline Ersilia en psychologie-student en coach Deniz Ozdemir. De laatste gast wordt binnenkort bekend gemaakt via onze social media kanalen.

Ketens en patronen
Het vastzitten aan ketens, bewust of onbewust, staat tijdens deze editie centraal. We hebben allemaal onze (gedachten)patronen en structuren, die soms wenselijk zijn, maar er ook voor kunnen zorgen dat we vast komen te zitten. Ze ontstaan door onze omgeving; door wat we leren, door onze opvoeding, familiegeschiedenis etc. We vertoeven vaak in een eigen bubbel en belevingswereld, waar het comfortabel voelt. Tijdens HOF Live gaan we met elkaar in gesprek en onderzoeken we waar die patronen vandaan komen. We bieden ruimte om te leren van het verleden en hopen zo patronen in het heden te kunnen doorbreken.

HOF Live
We willen als museum Hof van Nederland bedragen aan verbinding door meerdere perspectieven te laten zien en horen. HOF Live biedt ruimte om, vanuit een hedendaags perspectief, dieper in te gaan op onderwerpen die een link hebben met de thema’s die in het museum aan bod komen. Het Hof is een plek waar je vrij bent om jezelf te zijn en kunt leren van elkaar door met elkaar in gesprek te gaan.

Keti Koti
Keti Koti betekent ‘Ketenen Verbroken’. Op 30 juni wordt de afschaffing van de slavernij herdacht en op 1 juli wordt de vrijheid gevierd. 150 jaar geleden kwam er een einde aan de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen, die toen koloniën van Nederland waren. In Dordrecht worden de hele maand juni verschillende activiteiten georganiseerd die een link hebben met Keti Koti. Zo is er o.a. een herdenking in de tuin van het Dordrechts Museum en een dialoogtafel bij Hof van Nederland.

Kijk voor het hele programma op http://www.ketikotidordrecht.nl