Burgemeester Sliedrecht verdubbelt beveiliging bij crisisnoodopvang

0
186
Foto: RTV Dordrecht

SLIEDRECHT – Burgemeester Jan de Vries van Sliedrecht heeft de beveiliging bij een crisisnoodopvang voor asielzoekers verdubbeld nadat daar in de nacht van woensdag op donderdag twee vuurwapens zijn gevonden. Eén bewoner van de crisisnoodopvang is aangehouden.

De politie kreeg rond 00.20 uur een melding van een vuurwapen in een pand waar asielzoekers tijdelijk verblijven aan de Industrieweg in Sliedrecht. Een ooggetuige trok aan de bel bij de beveiliging, die op haar beurt de politie waarschuwde.

Al snel werden nog een tweede vuurwapen en munitie gevonden. Een 33-jarige bewoner van de crisisnoodopvang werd daarop aangehouden. De vuurwapens zouden in zijn kluisje zijn gevonden.

Burgemeester Jan de Vries reageert donderdag geschrokken. “Ook al denken wij dat hier sprake is van een op zichzelf staand incident, is het aantal beveiligers voorlopig verdubbeld. Ik hoop dat dit bijdraagt aan rust en vertrouwen bij alle betrokkenen.”

Volgens de burgemeester zal het management van de opvang ook regelmatig de kamers controleren tot het onderzoek naar de wapenvondst is afgerond.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.