Overvolle glasbakken in Alblasserdam: wat is er aan de hand?

0
139
Foto: Rijnmond

ALBLASSERDAM – Het ziet eruit alsof heel Alblasserdam een avondje flink is doorgezakt. Vanwege overvolle glasbakken hebben de bewoners hun glas massaal naast de glasbak opgestapeld.

De Alblasserdammers zelf hebben er een katergevoel van, zonder dat ze het op een drankfestijn hebben gezet: naast de glasbakken in de gemeente staan woensdag honderden flessen te wachten tot ze worden opgehaald. De flessen zijn opvallend netjes voor de glasbak gezet, alsof de bewoner ze dan maar op kleur hebben gezet om het rommelige zicht toch nog wat te verbeteren.

Wat is er aan de hand bij onze buren? Een woordvoerder van de gemeente legt uit dat Renewi, het recyclebedrijf dat het glas inzamelt, problemen heeft met enkele vrachtwagens en kampt met een personeelstekort. En dat komt na het zonnige Pinksterweekend ietwat ongelukkig uit.

Foto: Rijnmond

Inmiddels heeft Renewi de glasbakken geleegd. Maar de flessen náást de glasbak zijn opmerkelijk genoeg niet opgehaald. De gemeente zit er bovenop, volgens de woordvoerder.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.